Богата на съставки пица, изпечена във Франция, счупи световния рекорд на Гинес за най-много разновидности на сирене в една пица. Рекордното творение включва 940 френски сирена и 61 от други части на света. Пицата с 1001 сирена е приготвена от френските пицари Беноа Брюел и Фабиен Монтеланико.

За да постигнат пикантното постижение, готвачите получават  помощ от производителя на сирене Софи Хатат Ричарт-Луна и известният ютюбър Florian OnAir. Те нарязват кубче от два грама от всяко сирене и го добавят отгоре към основата на пицата.

"Трябваше предварително да сготвим тестото за пица, за да предотвратим разкъсването му от тежестта на цялото това сирене", обяснява Брюел пред рекордите на Гинес.

Pierchic Pizza, Дубай и колко струва най-скъпата пица в света

Когато пицата е с шокиращо висока цена

Колко струва най-скъпата пица в света

Готвачите нареждат по-меките сирена върху по-твърдите и поставят форма за торта около могилата, за да останат заедно, докато се готвят. След две минути формата за торта се маха и пицата се връща във фурната за 20 секунди, преди да се извади.

Брюел, който спечели титлата веднъж преди това през 2020 г., когато използва 254 различни сирена, пътува из Франция в продължение на пет месеца в търсене на допълнителни видове от млечния продукт.

Много майстори дори му дават сиренето си безплатно, след като научават, че се опитва да постави световен рекорд.

Къде в Европа (но извън Италия) правят най-добрата пица

Къде в Европа (но извън Италия) правят най-добрата пица

Изборът на италианците

"Беше истинско постижение да бъдеш сред производителите на сирене, както и да бъдеш във фермите, за да се срещнеш с производителите, които са толкова страстни към професията си", казва Брюел, който е в пицарския бизнес от 13 години.

Дръзкият готвач спечели и рекорда за най-голямо изложение на сортове сирене, надминавайки предишния рекорд от 730, поставен през 2016 г.