Джулия Чайлд безспорно е легенда в кулинарната история. И не защото е създала някакви новаторски рецепти и нечувани гастро постижения, а защото прави изкуството на френската кухня достъпно за обикновената американска домакиня.

А съвсем скоро ще можем да видим историята на Чайлд под формата на сериал по HBO Max.

Julia ще ни покаже развитието на кариерата на прочутата готвачка, която през 1951 г. завършва престижното кулинарно училище Cordon Bleu в Париж, за да се върне в Америка и да напише вече легендарната готварска книга Mastering the Art of French Cooking.

От Deadline уточняват, че сериалът ще ни покаже и достоверна картина на променящото се американско общество през 60-те - възхода на телевизията като обществена институция, феминизма и "женското" движение, както и създаването на новаторски телевизионни формати като кулинарното предаване на Чайлд French Chef.

За много зрители днес Джулия е позната през образа, който създаде Мерил Стрийп в "Джули и Джулия". В сериала на НВО Max обаче ще видим Сара Ланкашър като прочутата готвачка - английската актриса е носителка на БАФТА за ролята си в Happy Valley.

Премиерата на Julia на 31 март по HBO Max.