Въпросът съществуват или не извънземни продължава да е все така спорен от десетилетия. Носят се редица митове и легенди за засекретени доклади и мисии, а не един и двама са тези, които разказват за своите срещи със създания от други планети.

Защо все още не сме срещнали извънземни

Защо все още не сме срещнали извънземни

Тревожните разяснения на един учен

Наистина звучи логично да не сме сами в цялата галактика. Но къде и под каква форма съществува живот, откъде идва идеята за зелените човечета и защо все още не сме ги срещнали са въпроси, които продължават да вълнуват учените и не само тях. А едно поредно откритие отново повдига темата.

Астрофизикът от Харвард Ави Льоб, който от години се занимава с темата за извънземния живот, излезе с твърдението, че през юни в Тихия океан са открити микроскопични сфери, за които ранният анализ показва, че са от материал, който идва извън Слънчевата система. И неговото предположение е, че са били на борда на междузвезден обект, който се разби в нашата планета през 2014 г.

Той твърди, че този обект всъщност може да не е бил астероид, а "извънземен космически кораб". А самият материал под формата на 700 малки сфери, видими само под микроскоп, вероятно има "извънземен технологичен произход" заради някои необичайни характеристики.

"Това е историческо откритие, защото е първият път, когато учените докосват и анализират материали от голям междузвезден обект, пристигнал на Земята извън Слънчевата система", пише професор Льоб в своето съобщение. Самият учен има доста спорна репутация в академичните среди заради твърденията си за извънземния живот и често е критикуван от свои колеги, че разчита предимно на сензация, а не на научни факти.

Льоб е участвал в пътуването до бреговете на Папуа Нова Гвинея с цел събиране на паднали извънземни материали. То е част от изследванията му, свързани с огненото кълбо "IM1", което твърди, че е паднало на нашата планета преди девет години. От тогава досега той не спира да търси останки от него. И твърдението му е, че то е дошло от някъде извън Слънчевата система.

Професор Льоб каза, че е уверен, че ще бъдат намерени повече обекти като "IM1". Той предположи, че може да има "няколко милиона такива обекта да се намират в орбитата на Земята около Слънцето във всеки един момент" и че "някои от тях може да представляват технологичен космически боклук от други цивилизации".

Тази теория първоначално бе отхвърлена от учени заради липса на достатъчно доказателства, но след това бе публикувана от престижното издание Astrophysical Journal. Сега вече професорът има доказателства от извършените анализи на откритите материали, че наистина става въпрос за нещо не просто извънземно, но и извънгалактическо.

Ейбрахам Лоуб, извънземните и теорията му, че сме създадени от по-висша форма на живот и в лабораторни условия

Появи се нова теория за произхода ни

Според физика Лоуб сме създадени в лаборатория

Акцент в пробите е количеството берилий, лантан и уран (или BeLaU) в обектите, което ги отличава от тези, за които се смята, че могат да се образуват на Земята, Луната или Марс. Екипът учени все още не може да отговори категорично дали сферите, в които има следи от метал, са с естествен или изкуствен произход, но е ясно, че сплавите в тях нямат нищо общо с всичко, изследвано досега в Слънчевата система, казва той, цитиран от USA Today.