Може и да са изминали осем години откакто последният филм от вселената на "Игрите на глада" излезе по кината, и цели 12 години от премиерата на първия филм, но носталгията явно не е достатъчна, за да върне феновете в киносалоните.

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" с Рейчъл Зеглър и Том Блайт - какво да очакваме от филма на Франсис Лорънс

Какво да очакваме от "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии"

Предисторията на "Игрите на глада"

Първите четири филма, базирани на антиутопичните романи на Сюзън Колинс, в които участваше Дженифър Лорънс, си остават най-успешните от цялата поредица. Всеки от тях заработи по 100 милиона долара в бокс офиса в Северна Америка и по 2.9 милиарда долара в глобалния боксофис. Доста по-назад за съжаление остава предисторията "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии".

През първия уикенд филмът се отчете с едва 44 милиона долара приходи в Северна Америка, което си е разочароващо, предвид очакванията за около поне 50 милиона. И все пак, разказаната от режисьора Франсис Лорънс история остава начело на местния бокс офис в момента и запазва надеждите си да навакса през седмицата на Деня на благодарността - един от най-доходоносните периоди за годината в САЩ.

Снимка 642413

Източник: Форум Филм България

Отвъд океана "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" също не впечатлява особено много с приходите от 98.5 милиона долара.

На второ място по печалби остава "Тролчета: Бандата се събира", който покри очакванията в Северна Америка с 30.6 милиона долара в бокс офиса и очакваните 108.1 милиона в световен мащаб.

Кинопремиерите за ноември, сред които са "Наполеон", "Диада", "Капитан Марвел 2" и "Добрият шофьор"

Най-очакваните кинопремиери за ноември

Две от тях са български

Най-голямо продължава да бъде разочарованието за "Капитан Марвел 2". Филмът отбелязва най-лошото представяне на супергеройска история от Marvel вселената в историята, като изминалият уикенд се отчете с 10.2 милиона долара в Северна Америка и 19.5 милиона отвъд океана, пише The Hollywood Reporter.