Като собственици на домашен любимец, не крием, че обичаме да прекарваме време с него. Затова и гледаме да водим косматия си приятел навсякъде с нас, където, разбира се, това е позволено. И ако хората рядко гледат с неодобрение, когато компания ни прави нашето куче, то същото не може да се каже, ако домашният ни любимец е змия. И особено, ако я водим да сърфира с нас. 

Пабло Акуня - мъжът без крайници, който отгледа две дъщери

Мъжът без крайници, който отгледа две дъщери

Една необикновена история от Парагвай

Мъж от Голд Коуст обаче e заснет да сърфира с домашния си питон. Макар и с привидно добри намерения обаче, е наказан с голяма глоба за това, че е извел влечугото на публично място.

По-рано този месец 9News съобщава, че Игор Фиуза често е засичан да яхва вълните със своя диамантен питон на Бредъл, наречен Шива.

"Тя отива да поплува малко и след това се връща на дъската - просто плава в очакване на вълна, чака за перфектната вълна", казва Игор пред 9News.

По думите му изглежда змията се наслаждава на водата, защото обикновено съска, когато е раздразнена, не го прави докато сърфира със стопанина си и най-вече докато плува свободно сама.

Въпреки очевидно добрите намерения на Фиуза, който иска да осигури малко разнообразие извън аквариума на домашния си любимец, той получава глоба в размер на 2322 долара, след като са разпространени онлайн кадрите как сърфира със змията си.

Джош Нели - мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

Мъжът, който се преструва на мъртъв 321 дни

На какво са готови някои хора, за да получат мечтаната роля

"Мъжът ни привлече вниманието, когато се появи в местните медии, носейки своя питон в прибоя", каза в изявление старши служител по дивата природа Джонатан Макдоналд от Министерството на околната среда и водите на Австралия.

Въпреки че Фиуза има разрешение да отглежда такова животно като домашен любимец, не му е позволено да мести змията от лицензираните помещения без специално разрешение.

"Ние не искаме притежателите на разрешителни да излагат местните си животни на публично място, освен ако не се прави за конкретна одобрена цел и по начин, който най-добре осигурява хуманното отношение към животното, безопасността на обществеността и отговаря на съответните кодекси", категоричен е експертът.

"Извеждането на такъв тип домашни любимци на публично място може да причини ненужен стрес на животните и те могат да се държат по непредсказуем начин, след като бъдат извадени от загражденията си", допълва Макдоналд, който е категоричен, че отделът е загрижен за благосъстоянието на змията.

Кърт Щайнер - мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Един забележителен рекорд

"Змиите очевидно са студенокръвни животни и да, могат да плуват, но влечугите обикновено избягват водата", казва още той. "Въпрос на време е да се раздразни от факта, че водата е изключително студена и да се случи инцидент. Единствените змии, които обичат и трябва да са в океана, са морските."