От средата на месец март снимките на всички холивудски продукции са спрени заради пандемията от COVID-19.

"Луцифер", Red Notice, The Batman, "Властелинът на пръстените" и кои продукции спряха работа заради коронавируса

Когато и Холивуд е под карантина

Филмите и сериалите, които спряха работа заради коронавируса

Това огромно прекъсване вече наложи разместване в премиерните дати на бъдещи филми, но вече се вижда светлина в тунела.

Според The Hollywood Reporter, на Холивуд е дадена зелена светлина да поднови работа от вчера, 12 юни. Въпреки това все още трябват специални разрешения от здравните власти за подновяването на снимките на терен.

Заради пандемията обаче ще влязат в сила нови правила, с които всички студиа ще трябва да се съобразят. А те определено ще променят филмите и сериалите, които ще гледаме.

Снимка 483047

Източник: iStock

Според Quartz, секс сцените и тези, в които има бой, ще бъдат значително намалени, защото коронавирусът се предава лесно именно чрез близкия физически контакт.

Все пак тези контакти не могат да бъдат напълно избегнати, но ще трябва да се случват за възможно най-кратко време. Това ще наложи или пренаписване на сценарии, или добавяне на повече дигитални ефекти.

"Новите мутанти" с нова премиерна дата заради коронавируса

Ето кога най-после ще гледаме "Новите мутанти"

На този филм не му върви...

Ситкомите и всички продукции, които използват публика на живо по време на снимките също ще бъдат потърпевши. Тя няма да бъде напълно забранена, но само определен брой хора ще могат да участват, спазвайки социална дистанция и носейки маски.

Ще бъде сложен край на сценариите на хартия. Те трябва да бъдат дигитализирани, за да се ограничи разпространението на хартия между няколко човека. Информация от сорта на: списък на снимачния екип и отчети също ще трябва да бъдат дигитализирани.

Бил Гейтс, ваксината срещу коронавируса и какво може да забави масовото й разпространение

Неочакваните пречки пред ваксината на Гейтс срещу COVID-19

Не всичко върви по план

HBO вече въведоха работа с електронни сценарии. Това се случи за осмия и последен сезон на Game of Thrones, а причината беше повишените мерки за сигурност. Това определено няма да се хареса на Куентин Тарантино, който добре знаем, че е от старата школа и не си пада по модернизацията.

Снимка 483045

Източник: iStock

Продължителността на работния ден също ще бъде намалена, както и броят поредни дни, в които екипи снимат. Това обаче може да доведе до удължаване на снимачния период, защото две седмици снимки могат да прераснат в един месец.

Продукциите, в които актьорите трябва да носят костюми, които са сложни за обличане, трябва да помислят за техни алтернативи. За да могат актьорите сами да обличат костюмите си, без да се налага чужда помощ. Това означава скоро няма да видим корсети на екран, а и е интересно как ще бъде преработен костюмът на Жената котка, за който Зоуи Кравиц каза, че е невъзможно да бъде облечен без помощ.

Зоуи Кравиц, The Batman и защо актрисата не може да снима в условия на социална дистанция

Когато си Жената котка и много хора трябва да те докосват

На Зоуи Кравиц не ѝ е лесно

На всяка снимачна площадка пък ще трябва да има хора, които да следят за спазването на мерките за сигурност и социална дистанция. Всичко това обаче ще направи филмите и сериалите още по-скъпи. Най-вече заради очакваното увеличено използване на дигитални ефекти.