Някои хора готвят по задължение, други любителски, трети със страст, а четвърти... докато не поставят световен рекорд.

Биякуя на японците от Cellato - колко струва (и какво съдържа ) най-скъпият сладолед в света

Колко струва най-скъпият сладолед в света

Заслужи си рекорд на Гинес

През 2019 г. готвачката от Индия Лата Тондон влиза в историята на готварските маратони, като отбелязва цели 87 часа и 45 минути готвене. Четири години по-късно обаче рекордът ѝ е подобрен.

Нигерийската готвачка Хилда Ефионг Баси, известна в социалните мрежи като Hilda Baci, официално е новият световен рекордьор с най-дългия готварски маратон. Постижението ѝ вече фигурира в Рекордите на Гинес и я прави толкова известна от раз, че сайтът на организацията дори се срива за цели два дни, заради трафика, генериран от интереса на феновете.

Рекордът е потвърден почти месец, след като от Рекордите на Гинес преглеждат кадри от готварския маратон, който продължава четири дни. Във видео, публикувано на официалния сайт, съдията обявява, че с време от 93 часа и 11 минути, Хилда Баси е новият притежател на титлата на Световните рекорди на Гинес за най-дълъг готварски маратон.

За да си спечели признанието 26-годишната нигерийка готви в импровизирана кухня от 11 май, четвъртък, до 15 май, понеделник. За това време тя успява да приготви почти 100 чинии с храна.

"Когато разбрах, плаках, молех се и крещях. Обадих си на майка ми и плакахме още малко. Толкова съм щастлива", споделя младата готвачка пред CNN, след като научава за постигнатия си рекорд.

По думите ѝ цялата упорита работа си е заслужавала. Тя не крие, че се е стремяла към рекорда и посвещава постижението си на всички членове на своя екип.

Въпреки че Хилда Баси получава наказание за грешка в планираните си почивки, за щастие то не ѝ струва титлата. Означава обаче, че не може да ѝ бъдат присъдени заявените 100 часа.

Лекси Алфорд - момичето, което на 23 г. вече е обиколило всички държави в света

Момичето, което на 23 г. вече е обиколило всички държави в света

И може да се похвали с рекорд на Гинес

"Искам също да благодаря на нигерийците. Толкова са страхотни. Подкрепата беше толкова голяма. Наистина направихме нещо невероятно", завършва младата готвачка.