Не са много, но не са и кой знае колко малко известните личности, които в даден момент решават да споделят за трудностите, през които са преминали.

Хейдън Панетиър, Владимир Кличко и фондът в подкрепа на Украйна, който актрисата основа

Бившата на Владимир Кличко в помощ на Украйна

Хейдън Панетиър основава фонд за набиране на средства

Хейдън Панетиър е поредната, която решава открито да говори за борбата със зависимостите. В интервю за списание People актрисата споделя, че още на 15-годишна възраст се е сблъскала с така наречените "весели хапчета".

Пенетиър казва, че човек от екипа ѝ е дал едно такова хапче, за да може тя да се отпусне по време на интервю. Бившата на Владимир Кличко разяснява, че по онова време не си е давала сметка, че това е нещо нередно и до какво всъщност може да доведе години по-късно.

Хейдън Панетиър твърди, че с годините е развила зависимост към наркотици и алкохол. Когато е била на снимачната площадка, всичко е било под контрол. Но не същото важи за свободното ѝ време, когато зависимостите ѝ са взимали връх.

През 2014 г., когато ражда първото си дете от Кличко, нещата стават още по-стряскащи. 32-годишната актриса казва, че е изпаднала в следродилна депресия. Твърди, че никога не е искала да нарани детето си, но не е имала никакво желание да прекарва време с него.

Освен депресията, пиенето и взимането на опиати е продължило, което е довело и до раздялата ѝ с боксьора. "Той не искаше да бъде покрай мен. Аз също не исках да съм покрай себе си." Тогава Хейдън Панетиър е смятала, че алкохолът и опиатите ще я направят щастлива поне за малко.

Снимка 566249

Източник: GettyImages

Но е грешала, защото те са правели нещата още по-зле. Достигнала е до момент, в който се е будела сутрин трепереща, и само наливането на едно питие е можело да я успокои. След като обаче я приемат в болница заради жълтеница разбира колко сериозно е положението ѝ.

Лекарите са ѝ казали, че черният ѝ дроб скоро ще откаже, ако продължава в същия дух. Трудно е било решението през 2018 г. да изпрати дъщеря си в Украйна, за да живее с баща си, но го е направила, защото е смятала, че това е най-добре за нея.