Въпреки че "Господарката на злото 2" е първото появяване на Анджелина Джоли на екран от пет години насам, филмът не се справя така, както предвиждаха в бокс офиса, тоест блестящо.

Втората част, в която участие взима и Мишел Пфайфър, всъщност се радва на по-силен старт по света, отколкото в Америка. Така за момента филмът има натрупани 117 милиона долара от 56 международни пазара. В Северна Америка "Господарка на злото 2" дебютира с оскъдните 36 милиона.

Въпреки това продукцията на Disney успя да измести от първа позиция през уикенда "Жокера", който зае второ място с приходи от 29.2 милиона долара в бокс офиса на Северна Америка.

Снимка 448106

Източник: Forum Film Bulgaria

Независимо от по-ниските от очакваното приходи, филмът е в топ три на най-гледаните в световен мащаб продукции за месец октомври. 

Тъй като бюджетът на "Господарката на злото 2" е 185 милиона долара, все още има дълъг път, докато се излезе на печалба. Особено като се има предвид, че бюджетът на първия филм беше 180 милиона долара, а приходите му бяха цели 750 милиона долара, припомня Variety.

"Господарката на злото 2", Анджелина Джоли и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Господарката на злото 2"

Три жени в центъра на битка за контрол между хората и феите