Лято е, а мислите ни препускат към безброй дестинации, които ни се иска да посетим. Няма как да стигнем до всички наистина, но поне може да ги посетим на хартия, благодарение на тези три заглавия.

Снимка 538286

Източник: Колаж / Ера

"Моето корейско лято"

Дженифър Баркли пристига в Сеул през лятото на 2000 г. Посрещат я тежка горещина и политически вълнения. Тя обаче решава да излезе от столицата и да тръгне да обикаля Корея, за да опознае живота и културата й. Това е разказът и за лятото, в което посещава будистки храмове, спи в рибарски бараки и се научава да обича местната туршия кимчи.

Изд. Ера, 15.99 лв.

Снимка 538296

Източник: Колаж / Сиела

"Гръцко синьо"

Първата книга на журналистката Анита Димитрова е обяснение в любов към Гърция и нейните над 1000 острова. Тя събира 32 близки и далечни дестинации - от Тасос и Халкидики до непознатите южни острови, допълнени от 25 цветни фотографии, както полезни съвети за плаването по море, местната кухня, историческите забележителности.

Изд. Сиела, 25 лв.

Снимка 538294

Източник: Колаж / Колибри

"Записки от Шато Лакрот"

Още едно име от българската журналистика представя новата си книга. Мария Касимова-Моасе ни разказва за българката Калина, която се омъжва за французина Дидие. Двамата ще прекарат лятото със семейството му във френската провинция - факт, който ще доведе до културни сблъсъци, френска претенциозност, български инат и много забавни моменти.

Изд. Колибри, 16 лв.