Преди две седмици Ерик Клептън нарече "дискриминация" изискването зрителите да покажат, че са ваксинирани или не са болни от Covid-19, за да присъстват на концерт във Великобритания. По същото време обаче други музиканти са на коренно противоположното мнение.

Брайън Мей, Ерик Клептън и защо китаристът на Queen го нарече "глупак"

Кой нарече Ерик Клептън "глупак"

И май с право...

Foo Fighters обявиха, че ще изискват от феновете сертификат за поставена ваксина или негативен тест, направен до 48 часа преди концертите им в Аляска. Групата ще има три участия в северния американски щат - две в Анкоридж на 17 и 19 август, и едно в Феърбанкс на 21 август.

В изявлението им се казва още, че от втората ваксинация трябва да са минали поне 14 дни. За деца под 14 години и зрители, които по медицински причини не могат да се ваксинират, ще се изисква PCR тест.

Колкото до носенето на маски, Foo Fighters казват, че то е препоръчително, но не е задължително. Те бяха първата група, която направиха концерти при пълен капацитет в Медисън Скуеър Гардън след отварянето след пандемията. Той беше на 20 юни, а посетителите трябваше да докажат, че имат поставена ваксина.