Ако нещо, освен политиката, може да скара и най-близки приятели, то това е отношението им към ваксините. Именно те станаха причина легендарният китарист на Queen Брайън Мей да използва груби думи за колегата си Ерик Клептън.

Брайън Мей

Източник: GettyImages

Брайън Мей

"Обичам Ерик Клептън, той е мой кумир, но имаме много различно мнение по много въпроси", казва 74-годишният Мей пред Independent. "Той е от хората, за които е забавление да отстрелват животни, но не съм спрял да го уважавам заради това."

Китаристът на Queen обаче успява да се ядоса от поредна постъпка на Клептън, която е в разрез с вярванията му - решението му да не прави концерти, ако за тях важат противоепидемични правила като това зрителите да са със сложена ваксина. Клептън нарече това изискване "дискриминационно".

Ерик Клептън, ваксинационните паспорти и решението за концертите му

Ерик Клептън срещу ваксинационните паспорти

Какво смята музикантът

"Съжалявам, че ще го кажа, но антиваксърите са глупаци. Има предостатъчно доказателства за ползите от ваксините, като цяло те са безопасни. Разбира се, че всяко лекарство има и странични ефекти, но да твърдиш, че ваксините са част от конспирация с цел някой да те убие - съжалявам, но това е идиотщина", категоричен е Брайън Мей.