През 2017 г. излезе "Призови ме с твоето име" - филмовата адаптация на бразилския режисьор Лука Гуаданино по романа на Андре Асиман. За отрицателно време историята за любовта между младежа Елио и асистента на баща му Оливър плени мнозина.

Един от най-запомнящите се моменти във филма е този, в който младият актьор Тимоти Шаламе прави любов с... праскова. Но според ново проучване тази сцена не е просто запомняща се, а на четвърто място в класацията с най-горещите моменти в съвременните кино и телевизия. Тя може да се види тук.

Според изследването на онлайн платформата за игри, аниме, комикси, анимационни, телевизионни и кино филми FandomSpot. За целта от сайта пускат на 100 души 50 сцени, които преди това общността на FandomSpot е посочила за най-секси.

Кейли Куоко, "Стюардесата" и първата секс сцена на актрисата

Първата секс сцена на Кейли Куоко

Цяло преживяване си е

Докато ентусиастите се наслаждавали на предварително подбраните моменти, организаторите измервали честотата на сърдечния им ритъм, който се усилвал, щом започвали да се възбуждат. Именно пулсът се оказал решаващ в определянето на най-силните кадри.

Резултатите показали увеличаване на пулса с 29% от сцената с прасковата в "Призови ме с твоето име". Но тази в "Призрак" от 1990 г., която започва с Деми Мур пред грънчарското колело и завършва в леглото с покойния Патрик Суейзи, вдигнала пулса на участниците в проучването с 35%.

Същият процент отчели уредите и докато зрителите наблюдавали кадри от сериала Normal People от 2020 г. за BBC Three и Hulu. В нея сутиенът на Дейзи Едгар-Джоунс не може да се откопчае, а Пол Мескал се спъва в панталоните си в създалата се от възбудата им суматоха. Но реакцията на ентусиастите в проучването доказва и друго - че автентичните интимни моменти продължават да са на почит.

От същата поредица се оказват и най-възбуждащите гледки в класацията - от секс сцената в края на последния епизод, при която пулсът на участниците в изследването скочил с 38 %.