В последно време няма как да не забележим все повечето и все по-качествени издания на детски книги в България. Събираме три от най-новите заглавия, които ще се харесат на по-малките читатели.

Снимка 564929

Източник: Enthusiast

"Децата на Джуджан, горското джудже"

На български език излиза една от книжките, която е част от детството на всяко шведско дете. Излязла през 1910 г., книгата на Елса Бесков разказва за четири гномчета, които живеят в корените на стар дъб, събират горски плодове и гъби, играят с дивите животни, наслаждават се на живота в гората и се подготвят за зимата. Илюстрациите, както и текстът в стихотворна форма, са дело на Бесков.

Изд. Enthusiast, 8 лв.

Снимка 564930

Източник: Колаж / Хермес

"Аз обещавам"

Звездата на NBA Леброн Джеймс е автор на тази детска книга с чудесните илюстрации на Нина Мата. Вдъхновен от фондацията си I Promise, баскетболистът решава да събере в кратки и въздействащи изречения принципите, които могат да вдъхновят всяко дете да бъде успешно в училище, да държи на семейството си, да преследва мечтите си и никога да не се отказва от тях.

Изд. Хермес, 9.95 лв.

Снимка 564931

Източник: Колаж / Лабиринт

"Пакс. Пътят към дома"

Романът на Сара Пенипакър е дългоочакваното продължение на "Пакс" - книгата за дружбата между малко лисиче и едно момче, която завладя сърцата на младите читатели през 2016 г. Пакс вече година живее на свобода в гората и има семейство. Ще му се наложи обаче отново да потърси Питър, когато едно от малките му лисичета има нужда от помощ. Изящните илюстрации отново са дело на Джон Класен.

Изд. Лабиринт, 18.90 лв.