Робърт де Ниро, без съмнение, е един от най-известните актьори в Холивуд. След като започва кариерата си през 1963 г., той присъства ярко на екрана 60 години. От неговата незабравима роля на Травис Бикъл в "Шофьор на такси" до затвърждаването му като актьор с необикновени качества в "Добри момчета".

Междувременно той винаги се е старал да държи личния си живот извън светлината на прожекторите. Именно в това поле се крие и най-голямото му постижение до ден днешен - децата му.

Де Ниро има шест деца от няколко различни жени. Всички са от смесена раса, тъй като дамите на сърцето му са тъмнокожи. Първата му съпруга е актрисата Даян Абът. Те се женят през 1976 г., Де Ниро осиновява дъщерята на Абът, Дрена (51 г.), от предишен брак, а заедно имат биологичен син Рафаел (46 г.). След разводът им актьорът излиза с Туки Смит и има синове близнаци - Джулиан Хенри и Арън Кендрик (27 г.). След раздялата им Де Ниро се жени за Грейс Хайтауър през 1997 г., с която имат 21-годишен брак и са родители на две деца: Елиът (25 г.) и Хелън (11 г.).

Робърт де Ниро на 80

Робърт де Ниро в 25 факта

Защото днес един от най-великите американски актьори има рожден ден

И точно на едно от последните му деца - Елиът, обръщат внимание от Hollywood Life, след като двамата с известния му баща бяха забелязани на разходка по улиците на Ню Йорк преди броени дни.  Елиът не последва стъпките на баща си в актьорството, но той е талантлив тенисист и дори се появи в промоционален видеоклип за 50-ата годишнина на Специалната олимпиада преди две години.

Елиът има аутизъм и както Робърт де Ниро е споделял в миналото, той и майката на Елиът, Грейс Хайтауър, са го записали да спортува, за да му помогнат да се справи със специалните си нужди.

"Имаше моменти, когато той не си падаше много по тениса и идеята да спортува, но майка му беше добра в това да го натиска и да иска той да е в добра физическа форма и да тренира", признава звездата във видео за ESPN. "Елиът осъзна: "О, мога да го постигна и това му помогна да се социализира", добавя Грейс.

"Помага му да бъде по-уверен, когато види, че всъщност е добър в нещо. Спортът е най-добрият самомотиватор, който човек може да има. Помага му да се чувства по-добре, доволен от това, което прави и постига. Така че тенисът е печеливш за всички, особено за Елиът", отбелязва тогава Робърт де Ниро.

Робърт де Ниро, Wise Guys и в каква нова роля ще видим актьора

Когато Робърт Де Ниро се изправи срещу самия себе си

Отново Италия, отново Америка и отново престъпни босове

Актьорът е казвал в миналото, че да бъде баща е най-голямата му благословия, въпреки че понякога е трудно. "Обичам децата си", казва той пред Us Weekly през 2019 г. "Но не е лесно. Понякога е забавно и обичате децата си, а понякога искате да ги убиете! След това, когато имате добрите моменти, забравяте за онези, които не са били добри."