Декември е тук, което означава, че Коледа е зад ъгъла. Имаме малко повече от 20 дни, за да влезем в коледно настроение, а за целта ще ни помогнат няколко нови песни, посветени на най-обичания празник.

Започваме с едно обещание от седмицата - колаборацията на Ед Шийрън и Елтън Джон. Червени пуловери, много празнична украса, снежни човеци и снежни ангели, хорове, звънчета - от всичко по много. С две думи това е коледното парче, от което нямахме нужда тази Коледа.

Какъвто не е случаят с Нора Джоунс. Певицата още в началото на ноември ни подготви да очакваме "Christmas Calling (Jolly Jones)" и песента, заедно с видеото, вече са тук. Едновременно празнична и много в стил "Нора Джоунс" - слушаме я на repeat.

Коледата няма как да мине и без Майкъл Бубле. През 2011 г. романтичният канадец издаде албума Christmas, а тази година отбелязва десетгодишнината му с луксозно ново издание.

Насочваме поглед на север, за да чуем кристалния глас на норвежката Сигрид. "Home To You (This Christmas)" е лайв изпълнение на лондонската гара St Pancras.

Личният ни фаворит за саундтрака на Коледа е оставен за десерт. Миналата година Джейми Кълъм издаде The Pianoman at Christmas - албум с традиционни празнични песни в джаз вариант. За тази Коледа Джейми го допълва с още някои любими песни. Като супер енергичната му версия на "Sleigh Ride". Весели празници!