Отдавна не се ядосваме на дъждовните уикенди, какъвто се очертава да е предстоящият. Защото те ни дават възможност да се отдадем на любимите си нови заглавия. А тази седмица сме подбрали продължения на няколко любопитни книги.

Снимка 530839

Източник: Колаж / Orange Books

"Най-правилното нещо"

Саманта Йънг бързо се превръща в един от най-продаваните автори на New York Times с поредицата "Хартуел". Тази също се развива в малкото градче и разказва за Емъри, която пристига в Хартуел преди девет години и отваря книжарница.

Дистанцираността й обаче не успява да й създаде много приятелства, затова пък привлича ДжакДевлин. Младият мъж обаче носи ужасна семейна тайна, която може да нарани всеки, на когото той държи.

Изд. Orange Books, 17.90 лв.

Снимка 530840

Източник: Сиела

"Диви жокери"

Това е трета част на сборника под съставителството и редакцията на Джордж Р. Р. Мартин. Той събира на едно място някои от съвременните майстори на фантастиката като Едуард Брайънт, Лиан С. Харпър, Джон Милър, Луис Шайнър, Уолтър Симънс и Мелинда М. Снодграс.

Всички заедно разказва една история - за жокерния вирус, покосил земята, но от гледната точка на различни герои.

Изд. Сиела, 20 лв.

Снимка 530838

Източник: Колаж / Колибри

"Тъмна гора"

Това е дълго чаканата втора част на трилогията "Земното минало" на китайския фантаст Лиу Цъсин. Тя продължава историята от "Трите тела" и ни прехвърля във време, в което хората очакват война с междугалактическа флотилия, отправила се към Земята.

Съдбата им ще зависи и от добре познатия ни полицай Да Шъ, както и от един влюбен астроном. На български предстои да излезе и третата част от поредицата, озаглавена "Безсмъртната смърт".

Изд. Колибри, 30 лв.