Наследниците на покойния Джордж Майкъл пуснаха "This Is How (We Want You To Get High)" - първата посмъртна песен от изпълнителя.

Фънки парчето ще бъде част от саундтрака на предстоящия филм "Последната Коледа", който тръгва в кината на 15 ноември. Филмът е вдъхновен от едноименния хит на Wham!. Саундтракът към "Последната Коледа", който излиза седмица по-рано, на 8 ноември, включва три песни на Wham! и 12 от най-добрите парчета от соловата кариера на Джордж Майкъл.

Работата по песента "This is How (We Want You to Get High)" започва в началото на 2012 г. В последствие парчето е разработено и записано по време на няколко сесии в Air Studios в Лондон, преди да бъдат добавени финалните щрихи в края на 2015 г. при последните студийни записи на Джордж Майкъл.

Текстът е дело на самия певец и в него той отново изтъква недъзите на обществото - с присъщата си смесица от самоирония и изкривен хумор. Съавтор и копродуцент на "This Is How (We Want You to Get High)" е дългогодишния сътрудник на Джордж Майкъл - Джеймс Джакман, пише NME.