Ако смятаме, че една минута е прекалено малко време, значи не сме я прекарвали в поза планк. Упражнението, познато и като поза диагонал, идва от йогата, но се практикува масово като подходящ начин за трениране на мускулите на цялото тяло.

Времето, което можем да прекараме в планк, се увеличава с опита и издръжливостта ни. Но със сигурност не можем и да си помислим да изкараме цели 8 часа, 15 минути и 15 секунди.

Е, това е новият световен рекорд на Гинес, поставен от 62-годишния американец Джордж Хууд. Той успя да подобри предишното най-добро постижение от 2016 г. - 8 часа, 1 минута и 1 секунда на Мао Уейдонг от Китай.

Постижението на Хууд може да ни изглежда нечовешко, но, все пак, не бива да подценяваме и факта, че той е бивш пехотинец и специален агент, има и повече от добра физическа подготовка.

Снимка 468806

Източник: Facebook / George E. Hood

През 2011 г. името му е записано срещу рекорд от 1.20 часа в поза планк, а за представянето си пред комисията на Гинес този месец се подготвя с по 500 коремни преси и лицеви опори на ден, пише Forbes.