Церемонията по раздаването на наградите Оскар отдавна е далеч от златните си години, когато привличаше милиони зрители пред телевизионния екран. На какво се дължи спада в интереса към живото предаване оставяме на специалистите да анализират, а ние обръщаме поглед към церемонията за 2024 г.

Оскари 2023, Салма Хайек, Кейт Бланшет, Остин Бътлър и най-добре облечените звезди на церемонията

Най-добре облечените звезди на Оскари 2023

Начело със Салма Хайек

Неин водещ ще бъде Джими Кимъл - същият, който беше домакин на събитието и през тази година. Водещият на АВС привлече 18.7 милиона зрители през 2023 г., което беше значително по-добро число в сравнение с предните години, но далеч от някои постижения от преди десетилетия.

Кимъл всъщност ще бъде водещ за четвърти път, след като се качи на сцената на Оскарите и през 2017 г. и 2018 г. "Винаги съм си мечтал да бъда водещ на Оскарите точно четири път", коментира той в изявление.

Джими Кимъл

Източник: GettyImages

Джими Кимъл

Надяваме се представянето му на 10 март 2024 г. да е доста по-забавно от настоящия му коментар. Шегата настрана, но очевидно Академията за филмово изкуство на САЩ е решила да заложи на сигурно след скандалната церемония от 2022 г. с прочутия шамар на Уил Смит.

Били Кристъл

Източник: Instagram / veronicabruno_stories

Били Кристъл

Кимъл съвсем не е единственият водещ, който е влизал в тази роля по няколко пъти. Рекордът държи Боб Хоуп, който е бил водещ на Оскарите 19 пъти, следван от Били Кристъл, домакинствал наградите девет пъти, пишат Guardian.