Млада жена отправи сериозен призив и предупреждение към всички, които обмислят възможността да си поставят филъри за устни. И подчертава колко важно е първо да се направи сериозно проучване, с цел да се избегнат "козметични катастрофи" - подобна на тази, която самата тя е преживяла.

Колко време остават дермалните филъри в тялото след поставянето им

Колко време остават филърите в тялото след поставянето им

Зависи от повече неща, отколкото сме предполагали

28-годишната Джесика Бурко от Лос Анджелис печели награда в Instagram. Тя е модел и инфлуенсър и държи изключително на външния си вид и с радост приема наградата, която е безплатно поставяне на дермален филър.

Но това, което е трябвало да бъде удоволствие, се е превърнало в злополучно изживяване.

Малко след края на процедурата, устните на Джесика започват да се уголемяват. Разбира се, това е търсеният ефект на интервенцията, но в случая те нарастват неочаквано много. Освен това започват и силни болки.

"Болеше ме адски много, което беше странно, защото знам, че не би трябвало да е така. А и кожата около устата ми стана изключително червена. Определено всичко не беше нормално", споделя случилото се Бурко.

Тя се връща на мястото, където е правена процедурата и са ѝ предписани медикаменти. Които обаче, както твърди тя, изобщо не подействат. А най-лошото от всичко е, че почти цялото лице на Джесика започва да се подува.

Въпреки трудностите, тя решава да сподели снимки и видеа в социалните мрежи, единствено с цел да покаже лошия пример на своите хиляди последователи и да предупреди да бъдат внимателни. Видеата събират стотици хиляди харесвания и още толкова коментари от шокирани потребители.

В крайна сметка Джесика отива в друг салон за красота, където разтварят пълнителя за устни. "Трябваше ми цяла една седмица след това, за да се върна към нормалното си състояние", споделя тя.

Преживяването обаче не я отказва от филърите като цяло и след известно време тя отново си поставя такива. Но го прави в проверено и сигурно място.

"Това, което искам да кажа на всички, е: моля, направете предварително проучване. И винаги задавайте много въпроси, за да сте сигурни, че могат да направят за вас точно това, което искате. Не се впускайте в нещо само защото звучи добре или има сделка", категорична е Джесика.

Липосукция, увеличаване на бюста, дермални филъри - коя е най-популярната пластична корекция

Коя е най-популярната пластична корекция

Подсказваме - не е уголемяването на бюста

Прилагането на дермални пълнители обикновено е безопасно, ако се извършва от опитен и подходящо квалифициран специалист, уточняват от английската Национална здравна служба, цитирана от Metro.

Основните съвети са да се провери дали лицето, което поставя дермални филъри, е вписано в регистър, т.е. че отговаря на определени стандарти на обучение и умения. И да се избягват лица, които са преминали само кратък курс на обучение.

По време на консултацията е важно да се попита за наименованието на продукта, начина и мястото на производството му, за всички рискове и възможни странични ефекти и какво може да се случи, ако нещата се объркат.