Поне към момента, Джеф Безос и Илон Мъск са в задочен спор за това кой от двамата ще покори Космоса, като тук можем да намесим дори името на друг милиардер и визионер - Ричард Брансън.

Джеф Безос, остров Мауи, Хавай и новото имение на милиардера

Хавайският рай за милиони на Джеф Безос

Взима пример от Зукърбърг

Наистина няма как да знаем какво ще е бъдещето. Ще живеем ли на Марс или пък на някоя друга планета? Времето ще покаже и не е нужно да гледаме филми на подобна тематика, за да черпим идеи, защото Джеф Безос е на среща да сподели няколко.

На Ignatius Forum основателят на Amazon прави смелите прогнози, че след много години хората ще се раждат в Комоса, а Земята ще бъде нещо като дестинация, която посещават за развлечение. Според Безос ще бъде нещо като националните паркове.

Снимка 550308

Източник: GettyImages

Цялото производство също ще напусне орбита, а на хората, работещи във фабриките на бъдещето, ще им бъде позволявано да понякога да посещават повърхността. 

Джеф Безос смята, че колониите в открития космос са много по-вероятното бъдеще на човечеството, отколкото колонизирането на други планети, пише Independent. Което може да се приеме като атака срещу Мъск и неговите планове за Марс.

Nasa, Марс, роувърът Perseverance и новите кадри от повърхността на Червената планета

Най-добрите кадри от Марс досега

Приключенията на Пърси

Безос също така казва, че за него шансовете хората да са единствената интелигентна форма на живот във Вселената са нищожни, защото тя е толкова голяма и необятна. Но пък се съмнява, че Земята е била посещавана от друга форма на живот, просто защото щяхме да разберем, ако това се беше случило.