След успеха на "Доза Щастие" режисьорът Яна Титова е готова с втория си пълнометражен филм. "Диада" предстои да излезе на голям екран на 10 ноември 2023 г., а първият официален трейлър вече е факт.

"Диада" - светът на тийнейджърите през погледа на Яна Титова

Сложният свят на тийнейджърите през погледа на Яна Титова

Режисьорката с втори пълнометражен филм след "Доза щастие"

Въпреки че филмът се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта - да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване, "Диада" всъщност засяга множество деликатни теми, близки до света и емоциите на тийнейджърите. Сценарият е на самата Яна Титова, която спечели наградата "Златна роза" за режисура, заради "умението си да създава динамични и многопластови сцени и да поддържа темпото на филма".

За нелеката задача да изиграе главната героиня, Яна избира Маргарита Стойкова, която пък познаваме от "Татковци" и която вече може да се похвали със "Златна роза" за дебют, благодарение на отличната ѝ актьорска игра в "Диада". Още от трейлъра може да се види, че 19-годишната Маги успешно се превъплъщава в Дида, като реалистично преминава през множество ситуации, които преобръщат живота на героинята ѝ само за броени часове.

Снимка 636240

Източник: Key Events / Фотография Светослав Стоянов

В основния актьорски състав на "Диада" влизат и редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида - Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Снимка 636239

Източник: Key Events / Фотография Светослав Стоянов

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 г. , а операторската работа е дело на Мартин Балкански. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

"Диада" е по кината от 10 ноември