След успеха на "Доза Щастие" режисьорът Яна Титова направи втория си пълнометражен филм. "Диада" предстои да излезе на голям екран в края на 2023 г., а първият официален тийзър вече е факт.

Филмът се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта - да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване.

Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Снимка 619830

Източник: Key Events

Що се отнася до актьорския състав, главната роля е поверена на Маргарита Стойкова. Едва на 19 г., тя е популярен YouTube влогър, позната и като Вени от сериала "Татковци". В "Диада" участват още Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. 

Снимка 619831

Източник: Key Events

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 г. Освен негов режисьор, Яна Титова е и сценарист, а операторската работа е дело на Мартин Балкански.