Изглежда с края на ерата "Джеймс Бонд" за Даниел Крейг дойде време за по-необичайни проекти и роли, в каквито не сме си представяли актьора, който в последните 15 години е въплъщение на 100% мъжкар (извиняваме се за израза, но какво, ако не това, е агент 007?).

Даниел Крейг, Тайка Уайтити и новата реклама на Belvedere Vodka с актьора

Завидните танцови умения на Даниел Крейг

И къде ги демонстрира

След като го видяхме да танцува в кратко рекламно видео под режисурата на Тайка Уайтити, съвсем скоро ще видим 54-годишния Крейг, режисиран от друг смел режисьор - Лука Гуаданино ("Призови ме с твоето име").

Той ще участва в екранизация на един от по-малко популярните романи на Уилям Бъроуз Queer, излязъл на български през 2005 г. под името "Сбъркан" (изд. Фама). Смятан за почти автобиографичен, той проследява зависимия от наркотиците Уилям Лий в Мексико Сити през 40-те години на миналия век.

Снимка 549033

Източник: GettyImages

Там той раздиран от собствените си вътрешни демони, както и от неосъществимата си любов към Юджийн Алертън - американски военен от Флорида. От Deadline ни припомнят, че Queer е писан през 1953 г., но излиза чак през 1985 г., когато Бъроуз - най-известен с романа си "Голият обяд", е готов открито да заяви, че е хомосексуален и че е имал хероинова зависимост.