"Свободата, Санчо, се живее със замах, смело сърце и плам в душата!" Това е един от най-запомнящите се цитати на вечния роман на Мигел де Сервантес - "Дон Кихот".

“Великият Гетсби” - балет на Лео Муич с премиера в Софийска опера и балет

Богатство, забранена любов и тъмни мании във “Великият Гетсби” на сцена

Премиера на балета по романа на Фицджералд в Софийска опера и балет

Пътуването на неговите герои през Испания е пътуване към свободата, към желанието за справедливост. Така едни от най-важните въпроси, които поставя историята им, е дали наистина свободата е най-ценното благо, дали е възможна и как се постига.

Този месец ще можем да си припомним и преживеем отново приключенията на Дон Кихот и Санчо Панса чрез изкуството на танца. В София, Пловдив и Варна ще гостува Националната опера и балет на Украйна, която с майсторското си изящество ще ни потопи в свободолюбивия свят на "Дон Кихот".

Снимка 668883

Източник: KONZERT

Историята ще оживее под музиката на Лудвиг Минкус, а на сцената ще видим оригинални класически изпълнения, умело вплетени в съвременни екзотични танци, както и впечатляващи декори и костюми.

Снимка 668881

Източник: KONZERT

Балетистите от Лвовската национална опера и балет са заслужили артисти на Украйна, лауреати от престижни международни конкурси и десетки млади танцьори. Всички те ще ни потопят в либретото и хореографията на Мариус Петипа, за да ни върнат отново надеждата и вярата в свободата и добротата.

353 балерини и впечатляващият им световен рекорд на Гинес

353 балерини и впечатляващият им световен рекорд на Гинес

Конкуренцията не може да стъпи и на малкия им пръст

"Дон Кихот" на Украинската опера и балет е в София на 12 юни в Зала 1 на НДК, в Пловдив на 13 юни в Зала "Сила" и във Варна на 14 юни в Двореца на културата и спорта. Повече информация има тук.