Добрата прическа е съществена част от добрия външен вид и полагаме големи усилия, за да изглежда косата ни добре. Други пък я приемат като начин за поставяне на рекорд и неведнъж сме се възхищавали на дами с коси като на Рапунцел.

Но има и хора, за които косата има по-специално значение, а подстрижката е нещо, което буквално може да застраши живота им.

92-годишния виетнамец Нгуен Ван Чен не се е подстригвал от цели 80 години и е горд собственик на петметрова коса. Той изповядва вярването, че всичко, с което човек е роден, трябва да остане недокоснато и непроменено.

Снимка 493756

Източник: Facebook / LiCAS news

"Вярвам, че ако подстрижа косата си, ще умра. Не се осмелявам да променям нищо, дори не я реша", казва виетнамецът. А в резултат на това негово решение, огромните му коси са се превърнали в расти. Тя той покрива с шал, за да му бъде по-удобно през деня.

Снимка 493758

Източник: Facebook / China Daily

Чен смята, че призванието му е да отглежда дългата си коса. За последно се е подстригал като ученик, но напуска училище след трети клас и тогава решава никога повече да не реже, мие и реши косата си, предава Yahoo News.

Ал Блашки - 103-годишният американец, който скочи с парашут и подобри рекорд на Гинес

Да скочиш с парашут на 103 години

За адреналина няма възраст

Помощ в начинанието си 92-годишния виетнамец получава от един от синовете си. Той също вярва, че косата е свещена и не бива да се реже, защото с очите си е видял как човек умира, след като се е подстригал, а после се е опитал да върне обратно отрязаното.