"Черния Адам" е филм, за който Дуейн Джонсън не крие, че е чакал търпеливо цели 15 години. Разбира се, той не само е чакал, но и се е борил.

Хенри Кавил, "Черния Адам" и потвърждението, че актьорът отново ще бъде Супермен

Хенри Кавил най-после изплю камъчето

Очакваната изненада е факт

Актьорът не е крил, че това е мечтана роля за него. Затова се е постарал всичко да е както трябва. Но изглежда че дори феноменалната му физическа форма не се е оказала достатъчна, за да излезе филмът на печалба.

До момента за седем седмици по кината "Черния Адам" е събрал едва 387 милиона долара от световния бокс офис. Казваме едва, защото това е доста ниска сума за бюджета на филма и от с една от най-големите екшън звезди в Холивуд през последните години.

Според Variety много вероятно е "Черния Адам" да се окаже загуба за Warner Bros. и DC. Причината е, че за създаването на филма са били похарчени близо 200 милиона долара - ако трябва да бъде точни са 195 милиона.

Около 80 милиона долара пък е сумата за разпространение и реклама. В крайна сметка, запознати с материята твърдят, че за да покрие разходите и излезе на печалба, "Черния Адам" трябва да спечели поне 600 милиона долара от бокс офиса. 

И това се оказва проблем, защото тези под 400 милиона долара приходи към момента ще трябва да бъдат разделени и със собствениците на кина. Което означава, че за времето си по кината филмът с Дуейн Дожнсън може да се окаже на загуба с между 50 и 100 милиона долара.

"Черния Адам" (Black Adam), Дуейн Джонсън, DC и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Черния Адам" с Дуейн Джонсън

DC се сдоби с антигерой, който може би е по-силен дори от Супермен

Нещо, което не е приятно за нито едно студио или продуцент. Не е приятно и за самия Дуейн Джонсън, защото може да означава, че суперсилите му в бокс офиса може и да отслабват.