След неочакваната смърт на Чадуик Боузман имаше големи съмнения дали вторият самостоятелен филм за Черната пантера ще се осъществи изобщо.

"Черната пантера: Уаканда завинаги", Чадуик Боузман, Comic Con в Сан Диего и първи трейлър на филма

Ще се възстанови ли Уаканда след смъртта на своя крал

Първи трейлър на "Черната пантера: Уаканда завинаги"

В крайна сметка, режисьорът и сценарист Райън Куглър успя да намери начин филмът да го бъде, макар това да означаваше пренаписване на голяма част от сценария и историята. И така, две години след смъртта на Боузман, по кината вече е "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Първият филм се оказа изненадващ хит в бокс офиса, а като стане дума за приходи, вторият също не разочарова. Според The Hollywood Reporter, за първите три дни от премиерата си "Черната пантера: Уаканда завинаги" е генерирал 181 милиона долара приходи от бокс офиса в САЩ.

По този начин се нарежда на второ място по най-доходоносен първи уикенд за 2022 г. след "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта", който спечели 187.4 милиона долара в САЩ. В световен мащаб супергеройският филм на Marvel може да се похвали със 150.3 милиона долара.

И като направим простата математика, се оказва, че общо "Черната пантера: Уаканда завинаги" е генерирал 331.3 милиона долара за първите три дни от премиерата си - показател, по който слага в малкия си джоб "Черния Адам" на конкурентите от DC. Филмът с Дуейн Джонсън спечели горе-долу толкова пари, но не за три дни, а за три седмици.

Като говорим и за двата филма, трябва да отчетем факта, че те все още не са тръгнали по кината в Китай - вторият най-голям пазар в света на киното. Но вероятността това въобще да не се случи е доста голяма, защото в последно време китайското правителство упорства пред супергеройските филми.

"Черния Адам" (Black Adam), Дуейн Джонсън, DC и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Черния Адам" с Дуейн Джонсън

DC се сдоби с антигерой, който може би е по-силен дори от Супермен

Иначе, за момента вторият филм за Черната пантера се представя по-слабо от първия, който за първия уикенд в САЩ успя да спечели внушителните 202 милиона долара. Но да не забравяме, че това все пак беше преди пандемията.