Уикендът е почти тук, а с него идва и селекцията ни от заглавия, на които да посветим свободното си време. Този път сме на фантастична вълна с три любопитни, но много различни едно от друго заглавия.

Снимка 520551

Източник: Колаж / Лабиринт

"Черен леопард, червен вълк"

Зад това магично заглавие се крие загадъчния, опасен и изтъкан от магии, и тъмни сили свят на древна Африка. Преследвач с обоняние на вълк, въоръжен със заглинания и минал през света на мъртвите, е по следите на момче, което трябва да стане цар според пророчеството. Търсенето му го среща с Леопарда, с един тъжен великан, със столетна вещица и с жена-воин. Книгата на Марлон Джеймс е първата от трилогията "Тъмна звезда."

Изд. Лабиринт, 24.90 лв.

Снимка 520552

Източник: Сиела

"Сумрачен патрул"

Съвсем логично е след целия интерес към нея тетралогията на Сергей Лукяненко да се сдобие с ново издание. "Сумрачен патрул" е третата част от нея, последвала "Дневен патрул", в която някой успява да наруши баланса между Дневния и Нощен патрул, като започва да превръща обикновените хора в Различни. Силите на Светлината и Мрака ще трябва да обединят сили срещу нов могъщ враг.

Изд. Сиела, 18 лв.

Снимка 520550

Източник: Колаж / Бард

"Небесният огън"

Петата книга от фентъзи поредицата "Колелото на времето" на Робърт Джордан ще се появи на пазара на 1 март. В нея Елайда, наскоро провъзгласена за Амирлин на Айез Седай мисли единствено за пленяването на Преродения Дракон. Тя знае, че Тъмният се измъква на свобода, че предстои Последната битка и че Прероденият Дракон трябва да се изправи срещу него, да се погрижи героят да срещне предречената си смърт.

Изд. Бард, 27.99 лв.