Любовта им към неотразимия Пако де Лусия, съчетана с радостта от модерната поп музика като Coldplay или U2, прави тези двама артисти от Café del Mundo специални.

В резултат на това двамата китаристи намират ентусиазирана публика по целия свят, работят с Кралския филхармоничен оркестър, продуцират в Abbey Road Studios (Лондон) и изграждат непрекъснато нарастваща общност от фенове, като имат милиони гледания в Instagram и YouTube. За наша радост ще имаме възможност да ги слушаме на живо за първи път в България на 12 октомври в Sofia Live Club.

Ян Паскал и Александър Килиан, които произхождат от граничния триъгълник Франкония-Баден-Хесен, не спират да изненадват феновете си с невероятното музикално разнообразие на две фламенко китари с репертоар, който формира фина връзка между класическата музика и джаза, техно и световната музика.

Името на групата произлиза от рецензия за концерт, в която критик пише, че се е почувствал пренесен в легендарното фламенко кафе от филма Café Cantante, което се преобразява в името на групата Café del Mundo.

Cafe del Mundo са в Sofia Live Club на 12 октомври, а билетите на цени от 30 лв. можем да намерим тук