Бил Гейтс и Джеф Безос са двама от най-богатите и коментирани мъже на света. Докато основателят на Microsoft напоследък се свързва предимно с конспиративните теории за ваксините срещу COVID-19, то създателят на Amazon дава по-силен от всякога тласък на космическите си мечти.

Дженифър Гейтс, Найел Насар и снимките от сватбата им, които Бил и Мелинда Гейтс споделиха

Първи снимки от сватбата на Дженифър Гейтс

Споделени емоции и кадри

Работата си е работа, но винаги си трябва и време за забавление. Преди дни, на 28 октомври, Гейтс навърши 66 години. Няколко седмици преди този ден се заговори, че яхтата му за милиони обикаля турското крайбрежие. А впоследствие именно се оказа, че е и мястото, което милиардерът е избрал да отбележи личния си празник.

Гейтс празнува първи рожден ден след развода със съпругата си Мелинда, който обаче очевидно не успя да помрачи настроението му. На друга яхта под наем срещу два милиона на седмица, той събра около 50 гости, които след това се придвижиха с хеликоптер до локацията на тайното събитие. Според информация в турски медии, то е близо до курорта Бодрум.

Разбра се също така, че сред уважилите празника на основателя на Microsoft е и самият Джеф Безос. Купонът е продължил около четири часа при строги мерки за сигурност. Всички от обслужващия персонал са били без телефони, за да няма изтекли кадри.

Гостите са били щедро почерпени с местни ястия, морски дарове, пица и много шампанско. А след края на купон рожденикът се е върнал отново с хеликоптер на своята собствена яхта FLying Fox, която го очаквала на едно от пристанищата, предава Insider.

Джеф Безос, Blue Origin, Orbital Reef и новите мащабни планове на милиардера за Космоса

Новите амбициозни планове на Безос за Космоса

Къде ще ходят космическите туристи

След като всички разбрахме за милиардерските забавления на Гейтс и Безос, критиките към тях не закъсняха. Двамата са едни от отявлените борци за справяне с климатичните промени, а междувременно си позволяват да използват хеликоптери и най-вече яхти, който създават сериозно замърсяване на околната среда - тонове въглероден диоксид на ден.