Съвсем очаквано "Джон Уик 4" влезе дълбоко под кожата на феновете на франчайза и поне към момента представянето на филм в бокс офиса е наистина впечатляващо.

Съдбата на "Джон Уик 5" - ще има ли пети филм с Киану Рийвс

Ще има ли "Джон Уик 5"

Дойде ли краят на г-н Уик

Напълно възможно е да задмине по приходи третия филм, който е и най-печеливш за франчайза. Печеливш е и подходът на филмите за г-н Уик, в които се залага на много екшън и бойни сцени и по-малко на говорене.

Оказва се обаче, че Киану Рийвс е свел думите, които казва в "Джон Уик 4", до толкова малко, че чак се изненадваме. От The Wall Street Journal са си направили труда да преброят всяка една дума, която актьорът казва в четвъртия филм, и крайният резултат е едва 380 думи.

По принцип Джон Уик не е много словоохотлив и в предните филми, но 380 думи за 169 минути времетраене е нов рекорд. В първия филм времетраенето е далеч по-малко - 101 минути, но пък изречените от героя думи са повече - 484.

От The Wall Street Journal твърдят, че още в трейлъра на четвъртия филм са включени цели 10% от думите, изречените от Джон Уик. Или иначе казано, в трейлъра го чуваме да говори повече, отколкото за първите 25 минути от филма.

Какво да очакваме от "Джон Уик 4" с Киану Рийвс

Какво да очакваме от "Джон Уик 4" с Киану Рийвс

Г-н Уик ще тръгне на нова самоубийствена мисия

Режисьорът Чад Стахелски твърди, че самият Киану Рийвс е намалил диалозите на героя си горе-долу наполовина от първоначално предвиденото, пише Deadline. Това никак не ни изненадва, защото Джон Уик не е от хората, които обичат да говорят празни приказки.