Масовата ваксинация срещу COVID-19 се превърна в основа цел на страните по света, за да може постепенно да се върнем към нормалния ритъм на живот. И докато някои се справиха доста успешно с поставената цел и процентът на ваксинираните гони 100, при други ситуацията е малко по-различна.

BioNTech, COVID-19 и как пандемията ще помогне за създаването на ваксина срещу малария

Една полза от COVID-19

Колкото и абсурдно да звучи на пръв поглед

В Австрия около 64% от населението е ваксинирано. А тези дни разбрахме за една интересна инициатива с цел увеличаване на желаещите да си поставят доза защита.

Публичният дом Fun Palast във Виена е отворил ваксинационен център, където към ваксината има и примамлив бонус - 30-минутен сеанс в "сауна-клуба" с дама по избор.

Наскоро в Австрия бе въведено изискването само ваксинирани да посещават заведения на закрито и други места за забавление. А това намери своя начин да си върне обратно клиентите.

От публичния дом са на мнение, че с тяхната "промоция" ще могат да достигнат до една по-различна демографска група, която иначе по-трудно би взела решението да се ваксинира. "Много мъже, много мигранти или отказват ваксинация или дори не знаят, че могат да бъдат ваксинирани", обясняват служителите, цитирани от Sky News.

Публичният дом стартира кампанията си по ваксинация от началото на ноември и всички желаещи могат да се възползват от примамливата оферта всеки понеделник. От там уточняват, че не връщат нито жени, нито деца над 14-годишна възраст, които също имат право на ваксина от секси какичките в оскъдно облекло.