Вчера, 10 май, в редица страни по света отбелязаха Деня на майката. Много известни личности използваха социалните мрежи, за да поздравят своите родителки или да покажат жестовете, с които са ги изненадали на празника.

Анджелина Джоли избра по-различна форма. Ден по-рано в New York Times (където все по-често четем думите й) излезе нейното емоционално признание за покойната й майка. 

"Изгубих своята майка през 30-те си години. Когато сега се върна назад към това време, мога да видя колко много ме е променила нейната смърт", каза Джоли.

Анджелина и майка й (отляво)

Източник: GettyImages

Анджелина и майка й (отляво)

Марчелин Бертран почина през 2007 г. след като загуби битката с рака на гърдата и яйчниците. Смъртта й не е била неочаквана, но е преобърнала целия свят на дъщеря й. 

"Да загубиш майчината любов и топлота, меката прегръдка, е като някой да те отвие и да вземе защитното ти одеяло", продължава актрисата.

Анджелина става свидетел и на това как раздялата на майка й с баща й Джон Войт променя тотално мирогледа и целите й. Тя се оказва на 26 с две деца и с известен бивш съпруг. Изоставя мечтата си да бъде актриса и се отдава на майчинството.

Анджелина Джоли, шестте ѝ деца и как се справят с изолацията

Изолацията в дома на Анджелина Джоли

За какво се радва актрисата

Години след смъртта на Марчелин, Джоли си татуира буквата W на дясната си ръка в нейна памет. Това й напомня за песента на Rolling Stones "Winter", която майка й й е пеела, за да заспи. А днес, всеки път, когато я погледне, усеща домашен уют и защита.