"Вчера си е за вчера" е филм от 2019 г., разказващ историята на певец и текстописец, който изведнъж се оказва единственият човек на планетата със спомен за The Beatles и на база песните им успява да стане известен. Ако гледаме трейлъра на филма, ще видим, че освен Химеш Пател в главната роля, участие взимат и Лили Джеймс, Ана де Армас и дори Ед Шийрън.

Оказва се обаче, че трейлърът е доста подвеждащ, защото всъщност Ана де Армас не участва във филма. До този извод стигат двама нейни фенове. 38-годишният Конър Улф и 44-годишният Питър Майкъл Рожа плащат по 3.99 долара, за да наемат "Вчера си е в за вчера" в стрийминг платформата Amazon Prime. Тогава обаче разбират, че актрисата, заради която искат да гледат филма, не присъства в него.

Подвеждащият трейлър, който показва присъствието на Ана де Армас и липсата ѝ във финалната му версия карат Улф и Рожа да заведат съдебен иск срещу филмовото студио Universal, в което го обвиняват в подвеждащ маркетинг и искат обезщетение за това в размер на пет милиона долара.

Снимка 557164

В документите се посочва, че на тях, като потребители, трейлърът на "Вчера си е за вчера" е обещал участие на Ана де Армас. В крайна сметка са получили филм без актрисата - дори и в една сцена, пише CNN.

Ана де Армас наистина е трябвало да участва в ролята на Роксан, с която главният герой се запознава по време на телевизионно шоу и между двамата припламват искри.

По думите на сценариста Ричард Къртис обаче публиката на тестовите прожекции не е харесала идеята за отклонение от основната любовна история във филма, затова и сцените с актрисата са премахнати.

Дали липсата на Ана де Армас се е отразила негативно на историята, която филмът разказва, не можем да кажем със сигурност, но пък гневните ѝ фенове имат пълното право да съдят Universal, защото това определено си е подвеждащ маркетинг.