През последните няколко години кариерата на Ана де Армас бавно, но сигурно набира скорост. И сме напълно сигурни, че съвсем скоро ще е едно от лицата на Холивуд (ако дори вече не е).

Blonde, Ана де Армас, Андрю Доминик и тийзър на филма на Netflix за Мерилин Монро

Ана де Армас е Мерилин Монро

Тийзър на Blonde

Кубинската актриса може да се похвали, че участва във филма за Джеймс Бонд. По-късно тази година ще я видим в Blonde като Мерилин Монро, а след само няколко дни ще дели малкия екран с Крис Евънс и Райън Гослинг в режисирания от братята Русо The Gray Man.

Прогресът в кариерата на Ана де Армас неизбежно води до интервюта и корици за големи списания. От последното ѝ такова за списание ELLE разбираме някои интересни подробности около това защо се е преместила от Лос Анджелис и не иска да живее там.

Де Армас е живяла цели седем години в града, но признава, че това просто не е нейното място. А след връзката и раздялата с Бен Афлек го е разбрала напълно. "Усещането за нещо, което нямаш, нещо, което ти липсва. Това е град, който те кара да си неспокоен."

Един от основните проблеми за актрисата в Лос Анджелис са многобройните папараци, които следят всяка крачка на известните личности. В момента Ана де Армас живее в Ню Йорк заедно с приятеля си Пол Боукадакис. Двамата се запознават по време на пандемията чрез общ приятел. И с много затворени ресторанти и кафенета прекарват първите си срещи на разменено гостуване.

Както вече споменахме, само след няколко дни ще можем да я гледаме в екшъна The Gray Man. Това се явява втората ѝ последователна екшън роля след тази в "Смъртта може да почака". Но пред ELLE споделя, че никога не си е представяла, че може да участва в подобни филми.

Просто смята, че изглежда нелепо, изискват много работа, а и не иска да хвърля фокуса на кариерата си върху този жанр, защото истината е, че там не се чувства най-комфортно. Желанието ѝ е да играе латино образи, но не и всеки път, когато това се случва, да слага кошница с плодове на главата си.

Ана де Армас иска да докаже на всички, че латиноамериканските актьори могат да изиграят всяка една роля. Стига да им бъде даден шанс и време за подготовка. А с Blonde, където ще влезе в образа на Мерилин Монро, кубинската актриса ще се опита да го докаже.

И ако сега вече постига мечтите си, то началото за нея не е било никак лесно. Де Армас израства в Куба, като семейството ѝ не е имало нито компютър, нито достъп до интернет, нито мобилен телефон дори. Когато е деветгодишна се местят да живеят в Хавана след смъртта на баба си, за да може семейството да е по-близо до дядото на актрисата.

Когато е на 14 години пък Ана де Армас се записва в училище по актьорско майсторство. На 18 решава да рискува и се мести в Испания, където получава малки роли предимно в телевизията. Осем години по-късно поема нов риск, когато се заминава за Лос Анджелис.

И началото е много трудно, защото кастинг режисьорите почти не взимат предвид досегашния ѝ опит. Английският ѝ също не е на много добро ниво, затова се налага да посещава езикови курсове, за да го усъвършенства. От години може и да живее в Америка, но признава, че има моменти, в които Европа ѝ липсва.

Амбицията на Ана де Армас обаче не е само да се снима в големи продукции, но и да продуцира. Тя ще бъде сред основните продуценти на Ghosted, в който ще си партнира с Крис Евънс. Както е и сред продуцентите на Ballerina - spin-off филма от света на Джон Уик, в който ще влезе в главната роля.

Ана де Армас, Ballerina и преговорите ѝ за участие в spin-off филма за Джон Уик

И Ана де Армас влиза в света на Джон Уик

Задава се секси наемен убиец на хоризонта

В интервюто за списание ELLE казва, че за нея е било важно сценарият да бъде написан от жена, защото е израснала в мачо среда и иска малко по-различен поглед. След като е провела срещи с няколко кандидатки, се е спряла Емерелад Фенел, за което се гордее много.