От няколко години знаем, че Ана де Армас ще влезе в ролята на Мерилин Монро във филма Blonde, продуциран от Netflix и режисиран от Андрю Доминик.

Ана де Армас, Blonde, ролята на Мерилин Монро и какво е накарало актрисата да се разплаче

Ролята, която е накарала Ана де Армас да се разплаче

Трудно е да не я харесва човек

Вече разбрахме, че Доминик не е особено доволен от факта, че филмът му е категоризиран като неподходящ за лица под 17-годишна възраст. Като дори заяви, че по всяка вероятност Blonde ще обиди много хора.

С наближаването на премиерата обаче беше пуснат първи тийзър, който най-после да ни покаже Ана де Армас в ролята на Мерилин. И като всеки тийзър, този свърши перфектно работата си.

Защото не ни подсказа нищо около сюжета, но в същото време ни накара нервно да отворим календара и отброим колко седмици остават до пускането му в Netflix. Blonde е базиран на книга със същото име от Джойс Каръл Оутс и ще ни покаже един интимен поглед над професионалния и личния живот на една от иконите на Холивуд.

Обещанията са, че ще се преплетат факти с фикция, за да видим огромното разделение между тези два свята, в които Мерилин Монро е живяла. Единият, изпълнен с блясък и слава. Другият - показващ колко уязвима всъщност е тя.

В интервю за Queue Анрдю Доминик казва, че Монро е била травмирана именно от факта, че трябва да се раздели на две между лицето, което показва пред публика, и образа за пред близките си. Режисьорът твърди, че това се случва с всеки, но когато си известна личност може да нанесе повече травми.

Допълва и че образът на Мерилин е едновременно броня за Норма Джийн, както е истинското ѝ име, и нещото, заплашващо да я погълне напълно.

Ана де Армас, Ballerina и преговорите ѝ за участие в spin-off филма за Джон Уик

И Ана де Армас влиза в света на Джон Уик

Задава се секси наемен убиец на хоризонта

Отново в интервю за Queue Ана де Армас споделя, че всеки ден в продължението на почти година тя и екипът са работели по филма. За да се подготви за ролята пък е прочела романа на Джойс и е прегледала стотици снимки, видеа и аудио записи на Мерилин.

"Искахме да разкажем човешката страна на историята. Славата е направила Мерилин най-видната личност в света, но в същото време е направила Норма най-невидимата."

Blonde ще бъде в Netflix от 23 септември