Когато двама души се обичат истински, нищо не може да попречи нито на любовта им, нито на това да я узаконят както и когато пожелаят. Доказва го историята на д-р Амиира Оджнарайн и д-р Милад Мидабър, които не са позволили на натоварените си лекарски графици да провалят сватбата им.

Уволнение вместо меден месец - как най-специалният ден на една булка се оказа и най-ужасният

Уволнение вместо меден месец - как най-специалният ден на една булка се оказа и най-ужасният

Като да те зарежат със съобщение, но не съвсем

Всъщност преди голямата си церемония на 24 май двамата лекари, които практикуват в Канада, разбират, че трябва да узаконят съюза си предварително. Проблем обаче се оказва запълненият им график в болницата. Д-р Амиира Оджнарайн работи като имунолог и алерголог, а д-р Милад Мидабър - като офталмолог.

Вместо обаче да се стресират или да мислят как да пренаредят часовете си, влюбените лекари вземат нестандартно решение. Те избират да си кажат "да" в кметството в Торонто по време на обедната си почивка. Денят е 23 април - почти точно месец преди голямата им сватба през май.

Във видео в TikTok, който вече е набрало популярност, д-р Амиира Оджнарайн разказва как се е подготвила в деня преди подписването. Въпреки че не е искала да претоварва сутринта си, тя все пак е обърнала внимание върху детайл от облеклото си. Вместо обичайния си комплект лекарски дрехи, тя облича такъв в почти бял цвят. Младоженецът д-р Милад Мидабър е последвал примера ѝ е заложил на комплект в по-тъмен цвят.

@doctoramiirah Getting married in @FIGS was appropriate as two doctors balancing our work and personal life - thanks #wearfigs for the fit - we had a great day #figsambassador #bride2024 #married #wedding #doctorsoftiktok #matching #doctorcouple ♬ original sound - Doctor A

Изборът на облекло и за двамата обаче изобщо не е случаен. Защото медицинските им дрехи са символ, който им напомня за нещата, които са ги събрали в началото.

"Милад и аз се сближихме покрай любовта си към медицината и взаимното разбиране и признателност за това колко ценим кариерата, посветена в служба на другите. Също така се радваме да бъдем уникални и странни и да мислим извън кутията. Обичаме кариерата си в медицината, а когато обичаш това, което правиш толкова много, то не се усеща като работа. Чувствахме се невероятно да носим нашия "работен костюм", тъй като се гордеем с това, което правим", споделя лекарката пред People.

Обратно към деня на подписването в кметството, допълнителните щрихи, които са придали малко празничност за събитието, са били букет от любимите цветя на младоженката, подарен ѝ от половинката, както и бял воал, който пък е носела тя, като закачлив детайл.

"Това беше олицетворението на нашата връзка: жонглираме с толкова много неща едновременно, но все пак се опитваме да се насладим на всеки малък специален момент заедно", допълва д-р Амиира Оджнарайн.

Церемонията в кметството е била бърза и практична, "предимно с подписване на документи", както казват лекарите-младоженци. Те са успели да влязат и излязат от залата в рамките на един час, след което са се върнали на работа.

Колкото до голямата им сватбена церемония с 200 гости, те разказват, че планирането ѝ е било "едногодишен процес". Тепърва обаче на младоженците им предстои да отпразнуват остатъка от живота си заедно.

"Като се има предвид, че аз съм индийка, а той е персиец, ни предстоят много събития, така че планирането никога не свършва. Но сме развълнувани да обединим нашите красиви култури и да отпразнуваме всичко, което имат да ни предложат", допълва д-р Амиира Оджнарайн.

Сватба без дрехи на брега на морето - къде в Европа ще бъде възможно скоро

Сватба без дрехи на брега на морето - къде в Европа ще бъде възможно скоро

Хем свободни, хем обвързани

През октомври пък заедно със съпруга ѝ д-р Милад Мидабър им предстои да се отправят на меден месец на сафари в Африка.