Сватба на брега на морето си е романтична класика, на която мнозина залагат през летните месеци. Но гола сватба на брега на морето вече е съвсем различно преживяване - само за най-смелите. А ако сме от тях, скоро ще може да си подарим подобни преживяване на един красив, европейски плаж.

Остров Сардиния предлага безплатни нощувки - как да се възползваме от тях

Остров Сардиния предлага безплатни нощувки - как да се възползваме от тях

Много повече от красиви плажове и кристални води

И сега остров Сардиния е предпочитана дестинация от тези, които предпочитат да бъдат максимално близо до природата и да събират тен без бански. Нудисткият плаж Benas beach е много популярен, а скоро може да стане още по-притегателна точка, защото се обмисля организирането на голи сватбени церемонии.

Луиджи Тедесчи, кметът на най-близкия град в района сан Веро Милис, обяснява, че идеята се ражда преди две години, когато немска двойка туристи пише писмо до него и го пита дали е възможно да се венчаят на нудисткия плаж.

И докато някои приемат с насмешка идеята, градоначалникът, благодарение на който част от Benas beach е обособен за противниците на банските, я взима на сериозно. И я смята като начин, по който да накара хората да се почувстват свободни.

Снимка 667426

Източник: iStock

Точно както когато обособява нудисткия плаж преди няколко години - и преди е имало голи летовници, но след това вече е било ясно на всички, че имат свободата на този своя избор, пише CNN.

Паскира - европейският плаж с най-сините води, който изпреварва Малдивите и Бора Бора

Европейският плаж с най-сините води, който изпреварва Малдивите и Бора Бора

Ето как изглежда и топ 10

Населението на малкото градче на Сардиния всяко лято нараства от 2500 местни до цели 30 хиляди души и никой ням против нудистите. Все още не е ясно кога на втория най-голям остров в Средиземно море официално ще започнат голите сватби, но вероятно ще бъде скоро, защото това със сигурност ще увеличи интереса към тази част от Италия.