Който твърди, че женският футбол не струва и не си заслужава гледането, ще му кажем, че има много поздрави от нас, но не е прав.

През годините нежната половина от човечеството показа, че може да играе футбол не по-зле от много мъже. А и да не забравяме, че жените имат огромното предимство на това да са секси.

Точно такъв е случаят с Алиша Леман и Рамона Бакман. Да, те не се славят с популярността на Алекс Морган и Меган Рапино например, но успяват да привлекат вниманието ни.

Причината е, че двете дами са двойка в живота, но във футбола са врагове. Алиша Леман играе за женския тим на Уест Хем Юнайтед, докато Рамона Бакман се състезава за този на градския съперник Челси.

Последният мач между двата тима се игра миналия месец и завърши с успех на "сините". Това, разбира се, няма как да се е харесало на Леман, защото няколко дни преди това пред The Sun е заявила, че иска победата на всяка цена.

Разликата в силите обаче е осезаема, защото след пет изиграни мача Челси оглавява класирането с 13 точки, което е с една повече от Арсенал. Уест Хем пък заема незавидното седмо място с едва шест спечелени точки.

Алиша Леман казва, че вече десетки пъти са излизали една срещу друга на терена и това не се отразява на съвместния им живот.

Алекс Морган, Кристал Дън, Аби Далкемпер, Меган Рапино, Sports Illustrated и това ли са най-сексапилните футболистки

Това ли са най-секси футболистките

Алекс Морган, Кристал Дън, Аби Далкемпер и Меган Рапино ни скриха шапките

И 28-годишната Бакман, и 20-годишната Леман са родени в Швейцария и се състезават за националния тим на страната.