Елза Хоск е сред моделите, за които се говори усилено през последните няколко години. Бивша баскетболистка и модел на Victoria's Secret, днес е едно от лицата на куп известни модни марки.

Елза Хоск на 35

Елза Хоск в 18 факта

Защото някой днес има рожден ден

Шведката пленява с ангелското си излъчване - естествено руса коса, светла кожа, дълбоки сини очи и сладки лунички. За перфектното ѝ тяло няма нужда дори да споменаваме, защото Елза винаги е изглеждала в отлична форма.

Оказва се обаче, че шведската красавица далеч не е единственото "бижу" в семейството, защото братовчедка ѝ Алис Хербст не й отстъпва нито по красота, нито по талант.

Тя е е бивш шведски модел, най-известна с победата в петия сезон на "Следващия топ модел на Швеция" през 2012 г. Живее и работи в Лидингьо. За всички, които ще налазят красавицата, бързаме да кажем, че тя си има приятел. Той се казва Крис Хьогман и е художник.

Алис израства в покрайнините на Стокхолм, като семейството ѝ често се мести в различни предградия. Седем години живеят и в по-малък град в провинцията. Въпреки безупречните ѝ качества за модел, от дете Алис проявява влечение към творчество. Още в детската градина учителите ѝ смятат, че ще стане художник. И, разбира се, оказват се прави.

В тийнейджърските си години братовчедката на Елза Хоск смята, че успешната кариера на художник за нещо непостижимо. Както повечето хора обаче, в крайна сметка решава да поеме риска.

"Когато ми казваха, че много малко всъщност стават успешни художници, реших, че точно аз ще съм един от малцината", казва за себе си пред The Way We Play Алис, която зарязва кариерата си на модел и точно, както си обещава, става един наистина талантлив и успешен художник.

Нейната работа е предимно фигуративна и е описана от списание The Art Gorgeous като "изобразяваща красиви жени, изобразени по старинен начин. Представете си, че един вид филм на Хичкок среща Лучиан Фройд."

Христо Явашев - Кристо и смъртта на един велик художник, който почина на 84-годишна възраст

В памет на Христо Явашев - Кристо

На 84-годишна възраст почина световноизвестният художник и авангардист от български произход

След като завършва училището за изящни изкуства Герлесборг, Алис Хербст развива своя абстрактен фигуративен стил с влияния както от импресионизма, така и от постмодерната епоха. Тя описва картините си като "Части от истории, които могат да бъдат изживени от самата мен или вдъхновени от ежедневни наблюдения."