Дали бихме си купили вещ, принадлежала на Хитлер? Хмм, бихме се поколебали. Все пак, нацисткият лидер, управлявал Германия от 1933 г. до 1945 г., е обвиняван в геноцид на милиони евреи.

Бронираният супер Mercedes на Хитлер, Клайв Палмър и проблемите на милиардера с автомобила

Колата на Хитлер, която се забърка в грандиозен скандал в Австралия

Властите: колата е внесена незаконно. Собственикът отрича да я е купувал

Но пък има и хора, които определено не биха пропуснали възможността да се сдобият с притежания на фюрера.

И действително - анонимен купувач се е сдобил с часовник, който най-вероятно е принадлежал на нацисткия лидер Адолф Хитлер. Дано новият собственик на предмета не е бил подведен, защото все пак, сбогувал се е с цял милион и сто хиляди долара.

Точно така - срещу тази сума по време на търг в САЩ той е купил часовника Huber. Смята се, че е бил подарен на рожден ден на Хитлер през 1933 г. - годината, в която става канцлер на Германия. Доказателство, че това действително се е случило, са свастиката и инициалите АН, които са гравирани върху подаръка.

Освен защото е скъпа, сделката с часовника привлича внимание и заради дръзката реакция на евреите към нея. Еврейските лидери са осъдили търга още преди продажбата на часовника. 34-ма от тях са подписали отворено писмо, в което са я описали като "отвратителна" и призовават и други предмети, свързани с Хитлер и евреите, да бъдат премахнати от предложенията за следващи търгове.

Робърт де Ниро, Доналд Тръмп и защо акторът сравни бившият президент на САЩ с Хитлер и Мусолини

Робърт де Ниро още е ядосан на Тръмп

Актьорът е сред най-щастливите след победата на Джо Байдън

Въпреки негативното мнение на евреите, от аукционната къща Alexander Historical Auctions имат оправдание за действието си. Според тях целта е да бъде запазена историята. И освен това, ако тя се унищожи, няма доказателство за случилото се, пише BBC.