Няма да се опитваме да гадаем коя известна личност е сред най-щастливите от загубата на Тръмп на изборите за президент на САЩ, защото те не са една и две.

Криси Тейгън, Джон Леджънд, Дженифър Лорънс и как отпразнуваха победата на Джо Байдън

Криси Тейгън лудее по улиците на Ел Ей

Шумен и шантав начин да отбележиш победата на Джо Байдън

Сигурни сме обаче, че Робърт де Ниро е в челната десетка. Холивудският актьор открито критикува Доналд Тръмп още от първия ден на встъпването му в длъжност преди четири години.

И сега, след загубата на Доналд Тръмп, актьорът все още не може да проумее как над 71 милиона американци са гласували за втори мандат на Тръмп на президентските избори в САЩ, пише Fox News.

Снимка 505552

Източник: GettyImages

В разговор с водещия на предаването The Beat на MSNBC звездата отново оприличава връзката на администрацията на Тръмп с обществеността с някой, попаднал в лоша връзка. Той говори за авторитарното поведение и диктаторските наклонности на Тръмп и дори сравнява действията му с тези на Мусолини и Хитлер.

Робърт де Ниро, Доналд Тръмп и защо актьорът псува в ефир

Защо Робърт де Ниро псува в ефир

Доналд Тръмп определено не е сред любимите му хора

"Това е същият сценарий като на Хитлер и Мусолини... Ето какво искат да направят за народа - да върнат миналото величие на Германия, да върнат миналото величие на Италия, да върнат на Америка миналото величие. Те извикват най-лошите предразсъдъци и слабости на обществото, вместо да го оглавят, да го водят след себе си, да бъдат пример за подражание", казва актьорът.

Робърт де Ниро, Доналд Тръмп, коронавирусът и в какво актьорът обвинява американския президент

Тежките обвинения на Робърт де Ниро срещу Доналд Тръмп

Американският президент нехае за това колко америаканци умират от COVID-19

"Слава Богу ние се избавихме от това", каза актьорът и изразява радостта си, че страната ще тръгне по друг път с новия президент Джо Байдън. Той не скри и възхищението си от Камала Харис.