Още една работна седмица отлетя преди да сме се усетили. Задава се пореден уикенд, в който ще имаме възможност да покараме ски в планината, да пием по едно греяно вино с приятели или просто да си починем вкъщи, сгушени на топло под завивките с нова интересна книжка. Преди това обаче непременно трябва да чуем петте нови песни, които сме подбрали тази седмица.

Силата на кучето, Мълчанието на агнетата, Злодеянието - 3 книги за уикенда

3 книги за уикенда

"Силата на кучето" - вече и на български

Няма как да не започнем с Muse. Не само защото от дълго време чакаме нова музика от тях, а и защото новото им парче е супер.

"Won"t Stand Down" е песен за отстояването на позицията си срещу хулиганите, независимо дали на игрището, на работа или където и да било. Да защитиш себе си срещу принудата на социопатските манипулации и да посрещнеш бедите със сила, увереност и агресия", казва за новата песен вокалиста на Muse - Матю Белами.

Продължаваме с Placebo, от които пък очакваме нов музикален албум, озаглавен Never Let Me Go, на 25 март.

За това, че Placebo работят над своя осми студиен албум, за пръв път стана ясно още през 2019 г. Заради пандемията от коронавирус обаче записите бяха преустановени. По всичко личи, че дуото отново работи по албума и "Try Better Next Time" е доказателство за това.

Оставаме на британска вълна, но сменяме стила, за да послушаме или по-точно, за да погледаме Адел. Певицата пусна интригуващо видео към песента "Oh My God", на което определено си струва да обърнем внимание.

"За "Oh My God" имах възможността отново да работя със Сам Браун , който режисира видеоклипа "Rolling In The Deep"! Така че да си сътрудничим отново, десетилетие по-късно, беше меко казано носталгично. Заснехме този в деня, когато излезе "Easy On Me". Имаше милион неща, които се случваха наведнъж, но вниманието към детайлите от страна на екипа беше невероятно", написа певицата в Instagram профила си, като не пропусна да сподели колко се е забавлявала по време на снимките и да благодари на всички замесени за търпението.

Сега наостряме уши, за да чуем една наша любимка от тийнейджърските години. Аврил Лавин не само сподели новия си сингъл "Love It When You Hate Me", но зарадва почитателите си с радостната новина, че съвсем скоро предстои да издаде нов албум, озаглавен Love Sux. Него пък очакваме с нетърпение на 25 февруари.

Завършваме с едно българско предложение, което идва от страна на Милица Гладнишка. Актрисата пусна нова песен с авторски текст, озаглавена "Искаш". Парчето е вдъхновено от пиесата "4 жени без 4 джи", написана от Петър Влайков и поставена от Димитър Живков. Макар да е доста по-различна от песните, които Милица пее по принцип, звучи страхотно. Или поне на нас ни допада.