Какво би бил светът без музика, без книги, без филми или изкуство като цяло? Петък е и вероятното подобни мрачни мисли не трябва да минават през главата ни. Вместо това смело можем да се гмурнем в малко нова - и определено качествена - музика.

3 книги за уикенда от Катерина Бивалд, Оливие Норек и Сисел-Йо Гейсен

3 книги за уикенда

Три коренно различни криминални сюжета

Стреляме директно в сърцето с най-любимите ни исландци на света.

Kaleo са на мащабно световно турне, което през ноември и декември ще продължи в Европа. Преди дни пък чухме поредно ново парче от тях - все така заредено с рокендрол и тестостерон.

От мъжки минаваме към женски хормони с много секси нова песен от кралицата на танците и забавленията Софи Тъкър. Във видеото на "Spiral" участва Хайди Клум.

За охлаждане на страстите се отправяме към Тенеси, където заварваме King of Leon с прясно излезлият им нов албум Can We Please Have Fun. "Ballerina Radio" е последният сингъл от него, излязъл преди часове.

Още една любима банда, завърнала се в слушалките ни след години отсъствие. Шотландците от Travis не изневеряват на меланхоличния си стил и точно затова ги обичаме. Парчето "Bus" е от предстоящия да излезе нов албум L.A.Times.

За финал нещо ефирно и могъщо като лятна буря през нощта. "Brother" е песен от втория албум на любопитния проект Humanist на Роб Маршал, а вокалите са не на друг, а на Дейв Гахан от Depeche Mode.