Петък е и традицията повелява да послушаме нова музика. Няма по-подходящ изпълнител, с когото да започнем от Бионсе, която сподели нова песен, наречена "My House". Това е първата й изцяло нова музика, откакто издаде Renaissance миналата година, който албум при пускането му беше обявен от Бионсе като първо действие в поредица от три части.

2023 г. се оказа голяма година за Бионсе, която постави нов рекорд като изпълнител с най-много награди Грами за всички времена. Тя взе наградите тази година за най-добър денс/електронен албум, най-добър денс/електронен запис, най-добро традиционно ар енд би изпълнение и най-добра ар енд би песен.

5 нови песни от седмицата Judas Priest, Миро и Мария Илиева, DARA и Bobo, Бьорк и Росалия, Galantis и Хана Болейн

5 нови песни от седмицата

Седмица на колаборациите

Продължаваме с Давид Гета, който се завръща с дългоочаквания си нов сингъл "Big FU" в колаборация с афропоп изпълнителката Ayra Starr и чикагската рап звезда Lil Durk. 

След поредица от денсинг химни идва освежаваща промяна в темпото, с новия сингъл "Big FU", който показва неочаквано хаус влияние от страна на Давид Гета. Френският диджей създава лек електро груув около заразителна фънк бас линия.

Известен като един от най-добрите и велики хеви метъл вокалисти на всички времена, Брус Дикинсън ще издаде чисто нов солов албум в началото на 2024 г. под името The Mandrake Project. Вече можем да чуем и едно от парчетата в него, озаглавено "Afterglow Of Ragnarok".

Брус Дикинсън Дикинсън обяви и, че плановете му са албумът да бъде подкрепен от мащабно турне в Европа, което ще стартира през месец май. И за късмет на многобройните му почитатели в България, в музикалната му обиколка е включена и страната ни. Той ще бъде тук, заедно с своите гост музиканти, на 16 юли в "Арена София" (Столичен Колодрум).

Брус Дикинсън идва в България, за да представи новия си солов албум

Брус Дикинсън идва в България, за да представи новия си солов албум

Летни метъл вибрации

Скоро след успеха на парчето си "Знак",  Innerglow се вслуша в желанието на своите фенове и представи още една песен на български език. Озаглавена "Безразличен", тя е с отличително за бандата модерно рок звучене, запомнящ се вокал и китарни рифове.

"Основна тема в новия ни проект е онзи властващ егоцентризъм, който често ни отчуждава от най-близките ни", споделя вокалистът Тодор Ковачев.

Елия Тодорова от 4 Magic дава обещаващ старт на самостоятелната си кариера с "Облак"

Елия от 4 Magic, която ще прогони всеки "Облак"

И как се работи с Павел Николов от Pavell & Venci Venc

Завършваме с още едно българско предложение, което идва от страна на Елия Тодорова от 4 Magic. Втория си авторски сингъл "Малини" Елия Тодорова създава като една откровена песен, попита с лични емоции. 

Освен в създаването на текста, младата изпълнителка взима активно участие и по изграждането на музиката за "Малини". Както и в предходния си сингъл "Облак", Елия Тодорова работи с Павел Николов.