Петъкът ни приключва с Apocalyptica, които са развълнувани да обявят третия сингъл от Apocalyptica Plays Metallica, Vol. 2 - горещо очакваното продължение на легендарния им дебютен запис. "One" е по петите на първите сингли "The Four Horsemen" и "The Unforgiven II" и включва не кой да е, а самият фронтмен на Metallica - Джеймс Хетфийлд.

Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 ще продължи пътуването, започнало през 1996 г., когато виолончелисти от световноизвестната Академия Сибелиус в Хелзинки изпълниха симфонична почит с първия си албум към най-големите от Голямата четворка - титаните Metallica. За своя десети албум класически настроените музиканти се завръщат към корените си, за да доведат до пълен кръг една легендарна история. Освен това предлагат и множество изненади, включително безпрецедентно сътрудничество с различни музиканти.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Kings of Leon, Дуа Липа, Ела Еър, DARA и Молец

Може да не си личи веднага от песни като "Sweet Child o" Mine" или "November Rain", но корените на Слаш са в блуса. "Всички ме познават като рокендрол китарист", казва той пред Rolling Stone. "Когато бях дете обаче, бях изложен на страхотна блус музика от семейството ми. Така че, въпреки че намерението ми беше да бъда рок музикант, когато хванах китарата, то винаги беше здраво вкоренено в блус идеала."

Като се има предвид всичко това, не е никак изненадваща появата на Orgy Of The Damned - шестият солов албум на Слаш. Очакват ни 12 страхотни песни, които съживяват блус класиките с нов интересен подход на представяне. Макар да не сме чули все още целия албум, познавайки творчеството на китариста, убедени сме, че ще е страхотен.

Третият студиен албум на Били Айлиш HIT ME HARD AND SOFT, е точно такъв, какъвто подсказва заглавието му. Включващ 10 оригинални и различни по жанр парчета, HIT ME HARD AND SOFT пътува през огромен и експанзивен аудио пейзаж, потапяйки слушателите в пълния спектър от емоции. Истинска кинематографична, разнообразна и цялостна творба, която Айлиш смята за "семейство от песни" и предназначена да бъде слушана от началото до края.

"Имам чувството, че този албум съм аз", признава Айлиш пред Rolling Stone за корицата си от май 2024 г. " Целият този процес се усещаше така, сякаш се връщам към момичето, което бях. Скърбях за нея", добави тя. "Търсех я във всичко и сякаш тя беше претопена от света и медиите. Не си спомням кога си отиде. В този албум има идеи, които са отпреди пет години, има минало, което много ми харесва."

Биби Рекса официиалмо споделя новия си сингъл "Chase It (Mmm Da Da Da)" днес, 17 май. Певицата за първи път представи песента миналия месец на Coachella.

Los Angeles Times похвали изпълнението на Рекса на Coachella, заявявайки: "Във вечната борба да бъдеш главното поп момиче днес имаме нов шампион в лицето на Рекса - автор на песни с дългогодишен стаж, който винаги е бил толкова близо до пробив като артист. След нейния завладяващ майсторски сет на главната сцена, може да се каже, че този ден дойде."

Кристиан Костов за новия албум Shower Thoughts

Кристиан Костов и "мислите му под душа"

Изпълнителят за вдъхновението, за едно момиче и за всичко, което се крие зад името на албума

Ако има комбинация между двама млади български артисти, за която сме си мечтали, то тази се класира на първо място. ALMA и Кристиан Костов се запознават в бекстейджа на X Factor, където той е финалист от отбора на Саня Армутлиева. Когато ALMA ненадейно се появява на музикалната сцена с "Perfect", Крис започва безрезервно да я подкрепя. 

"So High" се ражда по време на творчески лагер за писане на песни в Атина, Гърция. И не е особено изненадващо, след като двамата споделят определен вкус към музиката, имат подобна чувствителност към думите, мелодиите, визуалното изкуство и света изобщо. Въпрос на време беше то да се превъплъти в общ музикален проект.