Няма как да не започнем петъчната музикална селекция с новото парче на Gorillaz. "Momentary Blis" е и първият епизод от специалния проект на групата - видео поредица с името Song Machine.

Всъщност, Song Machine е първият й сезон, който ще покаже как Gorillaz записват на живо в Kong Studios заедно с нови (и все още необявени) изпълнители.

Продължаваме с един доста обичан от нас музикант (колкото и неприятен човек да е) - Лиъм Галахър.

Песента "Once", част от последния му албум Why Me? Why Not, излезе с официално видео. В него пък участва легендарният футболист от Manchester United - Ерик Кантона, който е в ролята на крал.

Насочваме вниманието си към Хейли Уилямс, която издаде страхотен нов сингъл "Leave It Alone", част от предстоящия й алубм Petals For Armor. И понеже харесваме Хейли както като фронтдама на Paramore, така като солов изпълнител, нямаме търпение да дойде 8 май, когато именно е обещала да пусне и целия албум.

Ето ги и Incubus - още едни любимци, - които представиха новата си песен "Our Love". 2019 г. се оказа много важна за калифорнийската банда, която направи мащабно турне в САЩ, за да отбележи 20-годишнината от издаването на емблематичния си албум Make Yourself.

Завършваме музикалната селекция с новата песен "Endless Charade" на NIYA. Зад този псевдоним удобно се е настанила Ния Петрова - същата, която спечели "Гласът на България" през 2018 г., до момента има издадени няколко авторски сингъла. И едно не може да й се отрече на това момиче - гласът ѝ наистина е един на милион.