Да, отново е петък и, да, отново е време за нова музика. Без да губим повече време, започваме с Coldplay, които се завръщат с нов сингъл, "We pray" - още едно предложение от Moon Music, който ще излезе на 4 октомври.

Coldplay в момента са в разгара на своето мащабно световно турне Music of the Spheres. Според данни, съобщени на Billboard от Boxscore, турнето е събрало 945.7 милиона долара, като групата е продала 8.8 милиона билета от старта си през март 2022 г.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Джак Уайт, Серж Танкян, Юлиан Костов, Мерилин Менсън и Неса Барет

Foreigner ще издадат колекция, която ще обхваща цялата им кариера, наречена Turning Back The Time.

Новината идва заедно с премиерата на заглавното едноименно парче - неиздавана досега песен от 1996 с вокалите на Лу Грам - вокалист на групата от 1976 до 1990 и отново от 1992 до 2003. Издаването на албума ще се падне малко преди въвеждането на Foreigner в Залата на Славата на Рокендрола.

Мери Джей Блайдж, издава чисто новия сингъл "Breathing" с участието на Fabolous. Първият ѝ сингъл след излизането на албума Still Believe in Love, беше издаден през октомври 2023 г. и прекара седем седмици на номер едно в класацията Adult R&B Airplay Chart на Billboard. Това отбелязва нейния осми трак, оглавил класацията, поставяйки я на трето място сред жените изпълнителки с най-много номер сингли в 30-годишната история на класацията.

"Breathing" демонстрира несравнимите вокали и талантът за създаване на текстове на Блайдж. Парчето е за това, което тя е обещала, да бъде щастлива там, където е, и да се наслаждава на това. Блайдж отново доказва защо е обявена за Кралицата на хип-хоп соула.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Дейвид Гилмор, Лейди Гага и Бруно Марс, Майкъл Бубле, Керана и космонавтите и

Pet Shop Boys издават най-новия си сингъл и видеоклип "Feel". Сингълът вече е наличен като дигитален пакет с пет песни, който включва радио версията на "Feel", неиздаваната досега песен "Everybody will dance" и немска демо версия на "The schlager hit parade" от Nonetheless.

Pet Shop Boys издадоха своя 15-и албум Nonetheless през април. Записът включва синглите "Loneliness", "Dancing star" и "A new bohemia" и достига номер две в класацията за албуми в Обединеното кралство през първата седмица от издаването си - техният студиен албум с най-високо класиране от 1993 г. насам.

Ето кога Дара Екимова ще пусне дебютния си албум "Тази стая"

Ето кога Дара Екимова ще пусне дебютния си албум "Тази стая"

Вълнуващи новини от 22-годишната изпълнителка

Дара Екимова няма никакво намерение да забавя темпото. Само седмица след като обяви дебютния си студиен албум с нестандартна музикална интродукция Ако целувам за последно, тя представи и едноименния сингъл към проекта - "Тази стая". Изпълнителката описва песента като емоционалното ядро на албума. Метафора за мястото, на което човек се изправя лице в лице с най-дълбоките си страхове и надежди. Там, където водим вътрешните си разговори и където несигурността и тъмнината се превръщат в сила и светлина.

"Това е една от любимите ми песни в албума. Чувствам се много свободна в нея. По създаването ѝ, както и по още няколко парчета в албума, работих с музикалния продуцент Kay Be, което е едно от най-вълнуващите неща, които са ми се случвали през последната година", разказва Дара Екимова.